Auditálható rendszerek

IFS

IFS FOOD

A Német Kereskedelmi Szövetségek Egyesületének és a Francia Kereskedelmi Vállalkozók Szövetségének szabványa. Jelentős piaci értékkel bír az élelmiszeripari vállalkozások és a sajátmárkás terméket forgalmazó élelmiszer láncok körében (METRO, Spar, Penny Market, stb), hiszen a beszállítók számára egységes követelmény- és értékelő rendszert dolgozzanak ki és biztosítsák az élelmiszerszektor átláthatóságát.

BRC

Brit Kiskereskedelmi Konzorcium élelmiszer-biztonsági szabványa a sajátmárkás élelmiszer termékeket gyártó beszállítók számára. A szabvány több pontban egyezik a HACCP-vel.

BRC
TESCO

TESCO Élelmiszergyártás szabvány

A TESCO áruházakba történő szállítás feltétele a TESCO Élelmiszergyártás szabványnak való megfelelés minimális szinten. Minden követelmény különböző – alap, közép, magas és ajánlott – szinten teljesülhet. A szintek a termék fajtájához és/vagy feldolgozás módjához kapcsolódnak.

Halal

A HALAL egy európai minőségbiztosítási rendszer az iszlám országok piacain értékesíthető termékeknek. Az iszlám vallás által előírt élelmiszerek és fogyasztási cikkek felügyeleti hatósága és egy magyarországi vizsgálólaboratórium közösen biztosítják az iszlám országok piacaira irányuló európai élelmiszerek előállításának ellenőrzését. A halal fogalma a megengedett kategóriába sorolt cikkeket és szolgáltatásokat jelenti, így a hívő muszlimok a halalnak minősített élelmiszert vásárolják és fogyasztják.

HALAL
KÓSER

Kóser

Az élelmiszerek kóser és nem-kóser volta két változótól függ: az összetevők eredetétől és az előállító berendezés állapotától. A kóser tanúsítvány ezen két kritériumnak való megfelelést vizsgálja, így garantálja, hogy az élelmiszer minden kóser követelménynek eleget tesz.